שמי חני לוי ואני הספרנית מיום פתיחתה של ספריית בית-הספר. לפני כן הייתי מורה 26 שנים בבית הספר היסודי וכן הדרכתי מורות ומורים בתחום השפה העברית.
העבודה בספרייה מאפשרת לי לשלב את שתי אהבותיי: עבודה עם ילדות וילדים ועם ספרים וזה אכן משתלב היטב.

אני רואה חשיבות רבה בעידוד הקריאה ובהנגשת ספרים לילדות ולילדים הצעירים והבוגרים כאחד. הספר הוא מקור נהדר להנאה וגם ללמידה. זו הדרך הטובה ביותר ללמוד ולשפר קריאה, אוצר מילים ועוד. הספר מספק גם אפשרות של פיתוח דימיון וזמן של שקט.
הילדות והילדים מגיעים בהנאה לספרייה ונחשפים לסוגי הספרים השונים. רובם מתיישבים לעיין ולקרוא כבר בספרייה וממשיכים בקריאה גם בבית.
חשוב לי להקשיב לבקשות הילדות והילדים ולהמלצותיהם על ספרים. רוב הרכישות האחרונות הן בעקבות המלצות אלה.
בשנת הלימודים תשפ"ב (2021-2022) קיבלנו תרומה גדולה וחשובה של ספרים מספרייתו הפרטית של יחיעם פדן.
יחיעם פדן (2021-1947) היה חוקר, סופר, עורך ומתרגם ישראלי, מומחה לספרות ילדים ונוער. עסק בתרגום ובעריכה מאז 1970. מינואר 2009 ועד מותו שלח את העלון המקוון "ריח של ספר חדש", שעניינו ספרים חדשים לילדים ולנוער – וזאת כדי להקל על בחירה בין הספרים הרבים לילדים ולנוער הרואים אור בישראל. (ויקיפדיה)
יחיעם פדן הוא סבו של איתן מכיתה ד' ולכבוד לנו לקבל את תרומת המשפחה, שהגדילה מאוד את מבחר הספרים בספרייה.
בספריה מבקרת כל כיתה אחת לשבוע. כיתות א' אף עוברות שעת סיפור עימי בספריה. שאר השכבות מגיעות לזמן החלפת ספרים ייעודי ולשיעורים שתוכננו ע"י המחנכות בספריה.
בספריה אנו גם מארחות סופרות וסופרים המגיעים לבקר ולהיפגש עם הכיתות במהלך השנה.
מאחלת לכולנו שנת קריאה מהנה.
שלכם,
חני
עידוד קריאה בביה"ס
קריאת ספרים להנאה היא רכיב משמעותי בקידום יעדי השפה. קריאה להנאה היא תהליך למידה טבעי המשפיע על אוצר מילים, על ידע עולם, על מיומנויות ואסטרטגיות של קריאה, על כתיבה ועל שיח. הישגי אלו הקוראים.ות עולים באופן משמעותי על הישגי אלו שאינם עושים.ות זאת. מחקרים מראים כי קריאת ספרים תורמת להתפתחות המוח, להרחבת הידע הלשוני ולהבנת נקרא טובה יותר.

לעידוד הקריאה יש חלק נכבד ומשמעותי בבית הספר ואנו עושות זאת בדרכים שונות:
- ספרייה בית ספרית -נמצאת בבית הספר לרשות התלמידים.ות להשאלת ספרי קריאה ולמפגשי למידה עם חני, ספרנית בית הספר.
- קריאת בוקר – בכיתות אנו מקיימות שגרה יומית של קריאה שבה כל תלמיד.ה קורא.ת בספר אישי כ-15 דק'.
- שעת סיפור – מתקיימת בכל השכבות ובמהלכה המורה מקריאה סיפור, שיר או קריאה בהמשכים של יצירות שונות כחלק מטיפוח הרגלי קריאה והאזנה.
- קריין או קריינית השבוע – קריאה בהמשכים ע"י תלמידי הכיתה. כל תלמיד.ה קורא.ת את החלק אשר עליו התאמן.ה במהלך השבוע.
- השתתפות ב'מצעד הספרים' – מיזם של משרד החינוך, המעודד תלמידים ותלמידות בכל הגילאים לקרוא ספרים נבחרים, להשתתף בפעילויות סביב הקריאה ולהצביע עבור הספר האהוב עליהם.ן ביותר באותה שנה.
- מפגש עם סופר וסופרת – בכל שנה מתקיימים לפחות שני מפגשים עם סופרת וסופר ילדים. לפני המפגשים אנו קוראים.ות בכיתות את הספרים שכתבו הסופר או הסופרת כהכנה למפגש.
- עיתון כיתתי – אחת לחודש מקבלת כל כיתה גליון של עיתון ילדים: 'אדם צעיר' (שכבות א'-ב') או 'עיניים' (שכבות ג'-ד'). העיתון משמש לפעילות כיתתית וניתן לקרוא בו גם כחלק מהקריאה היומית.
חשוב כי גם בבית ההורים יקדישו זמן יומי (10 דקות) לקריאה משותפת עם בנם או בתם.
אנו ממליצות לצייד את הילד.ה בספרי קריאה המותאמים לגילם וליכולותיהם, לעזור להם ליצור 'זמן קריאה' מסודר בבית ולעודדם בכל דרך לקריאה מגוונת ואיכותית של ספרים.









מפגשי סופרים וסופרות

דצמבר 2019

ינואר 2020

יוני 2019

בשנת הלימודים תשפ"ב ערכנו את חגיגת "חודש הספר העברי בנבון" במהלכה נפגשו תלמידות ותלמידי בית הספר עם 3 סופרות וסופרים שאת ספריהם קראנו יחד בכיתות.