בתוך התקופה הזו בין הסגרים, המשכנו לחדש ולשנות את פני בית הספר.

התחדשנו בשילוט רב- מגדרי המברך בברכת 'ברוכות הבאות' ו'ברוכים הבאים' את באי בית הספר.

שלט זה נכתב בגופן רב מגדרי אותו יצרה המעצבת מיכל שומר אשר יצרה מערכת אותיות חדשה לשפה העברית המאפשרת לכתוב בזכר ובנקבה בעת ובעונה אחת. 

אז איך זה עובד? 

מיכל שומר הוסיפה 11 אותיות שהן הכלאה לאותיות שכבר קיימות בעברית. לדוגמא האות יוּו, היא שילוב של האות י' והאות ו' יחד. היא דומה מאוד לאות ו' רק שהיא לא קו אחד רציף, אלא יש בה רווח באמצע, וכך לקורא ובעיקר לקוראת יש את האפשרות לבחור כיצד לקרוא את המילה. יש גם את האות תֶּם סופית שהיא שילוב של ת ו-מ.

בשלט שלנו, כיאה לבית ספר יסודי, האותיות מנוקדות. הצופציק העליון הוא סימן ניקוד רב מגדרי, הנקרא רֵב (rev). הוא בגדר בחירה, בדומה לניקוד רגיל. מטרתו לסמן לקורא.ת שישנה כעת אפשרות לקריאה רב מגדרית של הטקסט, וכן להחליף את הניקוד שמשתנה בלשון את/אתה כשגם כל השאר הטקסט מנוקד (למשל במילה כמו "שלך", אפשר לשים אותו מעל האות ך כדי שנדע לקרוא שֶׁלָּךְ/שֶׁלְּךָ )

אותיות אלו מיועדות לכתב ולא לדיבור. זהו גופן בדיוק כמו כל גופן אחר הזמין לנו לכתיבה רק כזה המעודד שיוויון.

האותיות האלו והברכה מופיעות יותר ויותר במרחב הציבורי: ישנן רשויות ומועצות אזוריות שתלו שלטים דומים ובתי ספר כגון תיכון הראשונים בהרצליה. השלט גם נתלה בחדר הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת, בהחלטת יו"ר הוועדה, ח"כ עודד פורר, לרגל יום השפה העברית.

השפה היא כלי משמעותי בשוויון הזדמנויות ופניה בלשון נקבה לתלמידות שלנו ולמורות, מטרתה לומר להן ולנו: אתן כאן, אתן חשובות לנו, אנו רואות אתכן. יש לכך השפעה גדולה על ביטחונן העצמי של התלמידות וגם על ההצלחה לימודית שלהן. מחקרים מראים שתלמידות מצליחות למשל יותר במבחנים כשהפניה אליהן נעשית בנקבה. אצל הגברים ההצלחה גדולה יותר כשיש פניה ברבים ולאו דווקא בלשון זכר. מעניין לא? דוגמא למחקר שכזה שנערך במרכז הבינתחומי תוכלו לקרוא כאן.

ואיך התקבל השלט אצלנו? 

בהתרגשות גדולה אצל התלמידות ולא פחות אצל התלמידים! הם הראשונים ששאלו למה יש למשל לוח תורנים בכיתה ולא לוח תורנות, רשימת אחראים ולא רשימת אחריות.

בכיתות הבוגרות נערך דיון בנושא מתוך דגש של העלאת המודעות לשילוט במרחב הציבורי.

לתלמידי שכבת ד' התחבר השילוט למסע "ממצימילה" שעברה השכבה השנה. כיתות ד' פגשו את מיכל שומר בהרצאת זום ובה היא הסבירה איך אפשר להשתמש באותיות אלו וכיצד יוצרים טופוגרפיה למילה. התלמידים.ות המציאו כחלק מהמסע מילה חדשה ויצרו לה גם טופוגרפיה גרפית בהשראתה (עוד על המסע בלינק הבא: מסע ממצימילה)

תודה לגלי טליוסף, המורה לאמנות ומייקרס, על עבודת התכנון והארגון שהייתה כרוכה ביצירת השלט הנפלא הזה.

בנוסף במסדרונות הקומה הראשונה הותקנו מדבקות מסלול שמטרתם לעודד פעילות גופנית אצל התלמידות.ים. תודה לחן פלד, המורה לחינוך גופני, על הרעיון והוצאתו לפועל!