ביום שלישי 8.3.22 צויין יום האישה בארץ ובעולם.
צוות בית הספר פועל רבות לשמירה על שוויון מגדרי והגברת המודעות לנושא בדרכים הבאות:
- קידום שפה מגדרית – אנו מקפידות מאוד על פניה שווה לזכר ונקבה – אם במיילים, אם בדפי העבודה, אם ביומני המסע.
- תוכניות רב מגדריות הנותנות מענים לבנות ובנים: כך למשל תוכנית מיניות בשכבות ה'-ו' נעשית בהפרדה מגדרית.
- היכרות והנכחה של נשים פורצות דרך בחיינו – שילוב הנושא במסעות הלמידה ובשיעורים השונים, הקפדה על למידה זהה של נשים משמעותיות לצד גברים משמעותיים.
- בדיקה של כל ספר / חוברת הנכנסים לבית הספר– לצערי עדיין משתמשים בספרים המציגים דפוסים שגויים בדבר מגדריות. גם במסגרת "מצעד הספרים" שבית הספר לוקח בו חלק, אנו מקפידות על נושא השוויון בין המינים.
- ייצוג זהה של תלמידות ותלמידים בנבחרות הספורט הבית ספריות, במועצת נבון וכו'.
- הצבת שילוט רב מגדרי בבית הספר ובכיתות. קשה שלא לשים לב לשלט המברך את הנכנסות והנכנסים לבית הספר. גם במהלך השיעורים אנו מקפידות על אופן כתיבה שיוויוני ועל שימוש בפניה ברבים : רשמו, כתבו, לוח תורניות (ולא תורנים) וכו'.
- מודעות של צוות ההוראה – שימת הלב בשיעורים לתת מקום זהה הן לבנות והן לבנים במענה על שאלות, התנדבות, השתתפות וכו'.
כתבה נהדרת בנושא: בהצבעה בלבד: תלמידה ותלמיד השתתפו בכיתה – איזו דעה הושמעה קודם?
אנו שמחות להוביל קו זה של שוויון מגדרי ונקווה שתלמידות ותלמידי בית הספר ימשיכו לפעול ולקדם תחום זה עד שלא יהיה צורך ביום ייעודי לציון מגדר זה או אחר.


