עם המעבר ללמידה מרחוק הגדיר צוות בית הספר את עקרונות הלמידה בבית הספר בתקופה זו:

קשר אישי עם כל תלמיד.ה – הלמידה מרחוק מהווה אתגר לחווית היותו של המורה דמות משמעותית, דווקא בתקופה בה הילדות.ים זקוקים לה יותר מתמיד. השתתפות בשיעורי המחנכות, ובייחוד בשיעורים בקבוצות הקטנות, מהווה עוגן מרכזי והיא בעיננו המפתח לשמירה על חווית מסגרת שומרת ובטוחה ולפתיחת ערוץ תקשורת ישיר עם התלמידות.ים.

בהירות – הלמידה מהבית מחייבת שינויים במבנה הלמידה, בסדר היום ועוד. בתקופה זו התלמידות.ים זקוקים לבהירות ועקביות יותר מתמיד, ולכן חשוב היה לנו לייצר מודל פעולה שיש בו הגיון וסדר המאפשרת הפחתת חרדה ובלבול.

עצמאות – בתהליכי הלמידה מתרגלים מיומנויות חשובות. הלמידה מרחוק לא דומה ללמידה בביה"ס. אין אנו משכפלות את הכיתה לתוך שיעור בטימס. אנו לא מצפות שילד ישב 5 שעות אל מול מסך לשיעורים ארוכים של 45 דק'.
הלמידה אצלנו משלבת שיעורים קצרים של 20-30 דק' ולאחר מכן משימות למידה עצמאיות או קבוצתיות. ברקע המחנכות והמורות זמינות לתמיכה. 

מידת העצמאות תלויה בגיל של הילד.ה, בהרגלים ובחווית המסוגלות שלהן.ם. המורות זקוקות, בייחוד בגילאים הצעירים לתמיכה שלכם ההורים בזמן הלמידה מרחוק. שיתוף פעולה זה יגרום להצלחת הלמידה. פיתוח לומד.ת עצמאי.ת הוא תהליך מדורג התלוי במידת האחריות וגבולותיה – אט אט עוברת האחריות מהמורות וההורים אל הילדות.ים תוך תמיכה וליווי. ננחה את הילדות.ים למצוא בעצמן.ם תשובות ופתרונות במקום להעניק להן.ם אותם. נלמד אותם לשאול שאלות, לבקש ולחפש  את התשובות בטרם נענה, נאפשר להם את הזמן ואת המרחב לחפש, לטעות וללמוד מטעויות. כך נטפח לומד עצמאי ובוגר בעל תחושת מסוגלות וערך. זאת אנו עושות ביומיום בבית הספר וגם כעת במהלך הלמידה מרחוק.

תמיכה – תקופת הלמידה מרחוק היא תקופה שיכולה להיחוות גם כקשה עבור הילד.ה. אנו מחפשות איזון בין פעילויות לימודיות סביב משימות ומפגשים לבין פעילויות של שיח רגשי וחברתי המאפשרות גם ביטוי הקשיים, החששות והפחדים. בימים אלו חשובה מאוד התקשורת הפתוחה בינכם ההורים לבין הצוות.

אנו מזמינות כל הורה שחש מצוקה או קושי ליצור עמנו קשר.
טל, יועצת בית הספר, תשמח לסייע גם לכל אחד ואחת מכן.ם.

חברות – הקבוצה החברתית משמשת כתמיכה רגשית, כמקור להנאה וללמידה. הסגר מקשה מאוד על רבים מהילדות.ים לשמור על קשר רציף. לפיכך אנו משלבות בין למידה בקבוצות קטנות, ללמידה כיתתית במטרה לשמור על חווית החברות גם מרחוק. כן הטימס לפעמים רועש, והילדים לא מושתקים וזה חלק מהחוויה, לטוב ולרע.

מערכת הלמידה – אנו משתמשות במערכת Microsoft Teams למהלך הלמידה המאפשרת תפעול פשוט ומעורבות גדולה יותר של הילדות.ים בלמידה. המערכת לא מושלמת ויש ימים של תקלות ותסכול. עם זאת קלות התפעול והלמידה המהירה של הילדות.ים בשימוש בה תורמים מאוד להצלחת הלמידה. המערכת בטחה לשימוש עבור הילדות.ים וגורמי חוץ לא יכולים להיכנס לשיעור כיתתי. ישנה תמיכה רבה מאגף התקשוב העירוני ואלו מסייעים לנו בהטמעה.

תוכנית הלימודים – תוכנית הלימודים של משרד החינוך היא הבסיס להוראה בבית הספר. תחומי הלמידה וקצב הלמידה גם בימי שגרה הם איטיים. הרבה מהלמידה בביה"ס היא חברתית סביב כישורי החיים ונראה כי גם אתם ההורים מבינים זאת יותר כעת.
בשפה הדגש הוא על חיזוק מיומנויות הקריאה והכתיבה ומשכבת ב' ומעלה מושם דגש רב מאוד על כך. בשכבת א' אנו עובדות על תהליכי רכישת הקריאה. בתחום החשבון תקופה הראשונה, אשר מסתיימת כעת, מוקדשת לחזרה על נושאי הלימוד בשנה שעברה. כעת נתחיל בלמידת הנושאים החדשים. וגם כאן מזכירות כי כל נושא נלמד כ-3 חודשים ועיקר הדגש הוא על תרגול והפנמה.

גמישות – הקורונה ואי הוודאות שמביאה אתה דורשת גמישות רבה, ניסוי וטעיה. הגמישות באה לידי ביטוי במערכת השעות, בדרכי ההוראה, בהתאמה לצרכים פרטניים, בשינויים בסדר היום ובאיזון בין למידה אקדמית, ללמידה רגשית וחברתית.  גם אנו צוות המורות אימהות לילדים.ות הלומדים מרחוק וחוות את הקושי בלמידה מרחוק. גם אנו אימהות עובדות שצריכות לעבוד עם ילדיכם.ן בזמן שהילדים.ות הפרטיים שלנו מתקשים וזקוקים לעזרתנו בלמידה שלהם. אנו יחד מנסות להפיק לקחים הן כמורות והן כאימהות כדי לייצר מערכת למידה מיטבית עבור הילדים.ות שלכן.ם.

הגמישות מחייבת אותנו ואתכן.ם להבין את העקרונות שהצגנו, גם אם לא מושלמים, ואנו מנסות לשפר את מימושם כשניתן. השינוי הוא תהליך ארוך של דיוק והתאמה תוך חשיבה והתבוננות על הכיתה ועל הילדים ואין שעור או צורת למידה שתתאים לכל הילדות והילדים. אנו נמשיך יחד לפעול כמוקד של כוח ועשייה משותפת. נבקש את עזרתכם בנוכחות סדירה של בנכם/ בתכם, במפגש עם המחנכות ובביצוע המשימות כחלק משמירה על שגרה כלשהי.

מפגשי הורים קבועים – קיימנו אסיפת הורים שכבתית להורי כיתה א' ואסיפות הורים כיתתיות להורי שכבות ב'-ה' ונמשיך ליצור מפגשים קבועים לאורך התקופה.
במצגת המצורפת עיקר הדברים שמאפיינים את הלמידה מרחוק אצלנו בבית הספר ודוגמא למערכת שעות בית ספרית בתקופה זו.

מקוות להתראות מאוד בקרוב שוב בביה"ס.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s